توجه به نمای ساختمان سالیان درازی است که در جهان و به ویژه در ایران مورد توجه بوده است. اهمیت نمای ساختمان اما در دنیای امروز بیش از پیش بوده و باید دقت ویژه ای در انتخاب نمای ساختمان صورت پذیرد.
یکی از انواع نمای ساختمان، نمای آلومینیوم کامپوزیت است. آلومینیوم کامپوزیت یکی از مواد ساخت بشر است که ویژگیهای منحصر بفردی دارد. این نما به روشهای مختلفی نصب میگردد. یکی از این روشهای نصب، روش ثابت یا Fixing است. این روش یکی از روشهای متداول نصب نمای آلومینیوم کامپوزیت به حساب میآید.
در ادامه به توضیحاتی در مورد این نوع از نصب نمای ساختمان خواهیم پرداخت.
در این روش ورقهای کامپوزیت پس از برش و شیار به صورت ثابت با پیچ یا پرچ بر روی زیر سازی آلومینیومی یا آهنی متصل شده که مراحل نصب آن از سرعت بالایی بر خوردار است. در بین فاصله ورقهای نصب شده جهت ایجاد نمایی زیباتر و ضد آب شدن نما از تسمهای از جنس ورق و چسبهای پلی اورتان که دوام بسیار بالایی نسبت به چسب و لاستیک سیلیکونی دارد استفاده میگردد. در روش ثابت میتوان از دو نوع زیرسازی آهنی و آلومینیومی بهره گرفت.
در این سیستم جهت اجرای کمربندیهای اصلی زیر سازی از پروفیلهای آهنی با مقطع مشخص و متناسب با ابعاد ساختمان و طرح مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین جهت ساخت شبکهای از آکس بندیهای افقی و عمودی متصل به کمربندی که محل نصب ورقهای کامپوزیت و یا نمای شیشه را مشخص میکنند نیز از پروفیلهای آهنی مشابه استفاده میگردد.
البته به جز این روش، روشهای بسیار دیگری نیز وجود دارد که برخی از نصابهای نمای ساختمان از آن روش ها استفاده میکنند. در مقالاتی به انواع دیگر نصب نمای الومینیوم کامپوزیت اشاره خواهیم کرد.